1. Elk begin is een begin (H3)


Of je nu begint met een schuchtere potloodstreep of een dikke verflijn in een knalkleur: alles wat je als schilder toevertrouwt aan je papier of canvas draagt bij aan hoe het werk er uiteindelijk gaat uitzien. 


Dat begin is in je hoofd vaak grootser dan in realiteit. Maak het niet belangrijker dan het is, en begin gewoon. Want schilderen is ook reageren: reageren op wat je al hebt gedaan. En wie niets op papier zet, ontneemt zichzelf de kans om te reageren op wat al bestaat. Het zou zonde zijn als dat schilderij dat je zelf wil maken daardoor alleen in je hoofd bestaat, toch?


  1. Herhalen, herhalen, oefenen, oefenen! (H3)


Hoe vaker je verf op een penseel smeert, hoe beter je wordt. Hoe meer je oefent op bepaalde vormen, lijnen en accenten, hoe groter de kans dat het resultaat eruit zal zijn zoals jij het in je hoofd had.


Vind je het écht moeilijk om te beginnen? En weet je totaal niet welke je richting je uit wil qua stijl en onderwerp? Dan zit er maar één ding op: veel en vaak schilderen.

  1. Knip het in stukjes (H3)


Als je steeds dat afgewerkte schilderij in gedachten houdt, kan dat heel verlammend werken. Want nee: niemand zegt dat er na je eerste sessie met verf en penselen meteen een perfect en uniek werk aan de muur moet hangen. Je proces opdelen in verschillende, kleine stapjes is dan ook een prima idee. Door jezelf mini-doelen te stellen, ga je sneller vooruitgang boeken dan wanneer je vasthoudt aan onrealistische verwachtingen.

  1. Onthou dat het proces belangrijker is dan het eindresultaat (H3)

Over dat laatste wil ik trouwens nog iets zeggen. Want (opnieuw) beginnen schilderen en er dan op rekenen dat je op het einde van de dag achterover kan leunen & diep gaat zuchten terwijl je denkt: “dit is perfect”? Dat is gewoon geen fair vertrekpunt: je doet er jezelf oneer mee aan, en de kans is erg groot dat je je schilderspullen nooit meer gaat aanraken.


Zonde, want wat je leert onderweg is minstens even waardevol dan het eindresultaat dat je in handen gaat houden.

Zelf schilderijen maken: schrijf je in voor de online schildercursus (H2-opmaak)


Iedereen kan leren schilderen: daar ben ik als kunstenaar en creatieve coach van overtuigd. Ja, ook als je kampt met koudwatervrees! Tijdens mijn online schildercursus gaan we samen aan de slag om een kunstwerk te creëren waar jij blij van wordt.


Aan de hand van creatieve thema-opdrachten gaan we op ontdekkingsreis naar wat jou inspireert en zoeken we naar kleuren en technieken die passen bij jou als schilder en als persoon. Resultaat: een intuïtief, authentiek kunstwerk dat je vreugde schenkt terwijl je het maakt (en nog lang daarna!)


Praktische details:


  • Startdatum

  • Data van lessen

  • Hoe gaat het in z’n werk? Wat heb je allemaal nodig van materiaal? Wat mogen mensen verwachten?

  • Prijs



Schrijf je in op de wachtlijst >


Testimonial toevoegen - iets dat bv. een deelnemer aan je challenge op Instagram heeft gezegd over wat hij of zij uit de challenge heeft gehaald of heeft geleerd



Details voor SEO


Zoekwoorden


Zelf schilderijen maken


URL


www.mirandameulenkamp.nl/blog/zelf-schilderijen-maken


Paginatitel

Zelf schilderijen maken: hoe begin je daaraan? | Miranda Meulenkamp


Meta-omschrijving

Zelf schilderijen maken: hoe begin je daaraan? Het is een vaak die ik vaak krijg van mensen die (opnieuw) beginnen schilderen. Met deze 6 tips overwin je je koudwatervrees in no time!


Alt tekst afbeeldingen


Paar afbeeldingen toevoegen is een goed idee om de blog wat te breken. Comprimeer je foto’s wel even voordat je ze upload, anders heeft dit een negatieve invloed op de laadtijd van je site. 


Als alt tekst van je afbeeldingen zou ik het volgende nemen: zelf-schilderijen-maken